MiniBieb

Geen bibliotheek in het dorp

Weet u het nog? Tot eind 2008 hadden we de Bibliobus in het dorp. Deze bus had een standplaats op het Dorpsplein. De subsidie is gestopt en de bus dus ook. Het alternatief was de bibliotheek in Spaarndam of in Badhoevedorp.

Kees van Kippersluis stelde voor om bij De Stoep een ‘MiniBieb’, een boekenkastje, te plaatsen. Je kan er boeken in zetten, die anderen dan kunnen lenen. Hij had dat ergens gezien. En inderdaad, als je oplet, zie je ze ook op andere plaatsen staan.

Er is (te) lang gezocht naar een passende kast, tot Hans Kerssens aanbood zelf een kast te maken. We hebben snel ‘ja’ gezegd, voordat hij zich zou bedenken. Hans heeft een kast gemaakt, waarbij sponsoring door ‘Machinale Houtbewerking Gebr. Sjaak en Jan van der Bos’ geholpen heeft. Mary van Opzeeland heeft de kast geschilderd in de kleuren van De Stoep en samen hebben ze hem opgehangen.

De foto’s staan op de foto-website van De Stoep.

 

Wat is een MiniBieb:

In de MiniBieb kan je boeken plaatsen waar je afstand van wilt doen. Goede boeken, die niet stuk zijn, geef je zo een tweede leven. Anderen kunnen er op deze manier ook plezier aan beleven.

Je kan er boeken lenen. Lenen is terug brengen, maar als je het boek heel mooi vindt, mag je het ook houden.

Ria de Groot was indertijd al direct enthousiast en bood aan het kastje te beheren. Hoera!
Ria zal regelmatig kijken of alles nog netjes is en verwijdert niet passende boeken. Zij woont Liedeweg 39B

.

De goed gevulde boekenkast hangt aan de voorkant van De Stoep.